Naslovnica Pretraživanje AA
 
Objavljeno: 9. 4. 2010. u 14:05
Flex i Flash predavanja

U suradnji s Adobeom i Fakultetom elektrotehnike i računarstva, ZgFlex organizira dva predavanja iz područja RIA tehnologija. Oba predavanja se tiču Flex platforme, ali iz dvije različite perspektive. Gost je Mihai Corlan (Adobe Systems) koji će prezentirati mogućnosti današnjih RIA tehnologija iz perspektive Flex-a i načine integracije s open source tehnologijama poput PHP Zend framework-a. Predavanja su:

  • 13.4.2010. u 14 sati, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Siva vijećnica
    Flex 4, Flash Builder 4 & Flash Player 10.1
  • 14.4.2010. u 12 sati, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Siva vijećnica
    Razvoj PHP servera za Flex aplikacije

Ulaz na sva predavanja je slobodan, ali je potrebna najava prema uputama u nastavku obavijesti...

 

Iz objave ZgFlexa:

"Obzirom da je objava zadnje verzije Flex-a bila prošli tjedan, ovo je svojevrsna hrvatska ekskluziva svih novosti koje donose novi Flex 4 framework i Flash Builder 4. Mnogo toga smo već prošli na ZgFlex sastancima, ali naravno da uvijek postoje stvari koje se čuvaju za sam kraj :)

13.4.2010. u 14 sati
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Siva vijećnica

Flex 4, Flash Builder 4 & Flash Player 10.1

Ovo predavanje je namjenjeno svima koji žele doznati više o razvoju klijentskih RIA aplikacija na Flash platformi. Bit će riječi o novom Flex 4 frameworku koji donosi mnoge novosti u području integracije grafičkog dizajna s programskim kodom, naprednim mogućnostima rada s tekstom, 3D efektima i upravljanju rasporedom grafičkih elemenata na ekranu. Naučit ćete kako uz pomoć Flash Builder razvojne okoline integrirati Flex klijenta sa Java i PHP serverskim aplikacijama, koji su sve alati dostupni za optimizaciju performansi aplikacije i debugiranje na razini mrežne komunikacije.
Obzirom da se bliži i izlazak iduće verzije Flash Playera koja će na mobilne platforme donjeti mogućnosti izvršavanja aplikacija istovjetnih onima pisanim za desktop okolinu imate priliku iz prve ruke čuti najsvježije novosti o svemu tome.


14.4.2010. u 12 sati
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Siva vijećnica

Razvoj PHP servera za Flex aplikacije

Serverska strana RIA aplikacija je mjesto gdje se obavlja poslovna logika, privremena i trajna perzistencija podataka i integracija sa ostalim sustavima. Flex aplikacije imaju mogućnost interakcije sa raznim serverskim platformama, a ovo predavanje je prvenstveno namjenjeno PHP programerima.
U RIA projektima postoji vrlo jasna podjela koda na korisničko sučelje i serversku aplikaciju. Pisanje kvalitetnog servera za RIA klijente stoga zahtijeva ozbiljno poštivanje pravila dobrog OOP dizajna i korištenje odgovarajućih design pattern-a u programiranju.
Na predavanju će biti mnogo riječi o postupcima kreiranja PHP servisa za Flex klijente, radu sa ZendAMF komunikacijskim bibliotekama i načinima debugiranja programskog koda s obje strane.

Ulaz na sva predavanja je slobodan, ali obzirom na limitirani kapacitet dvorane molimo vas da najavite svoj dolazak putem e-maila (naslov "zgflex dan 1" ili "zgflex dan 2" na zgflex@svemir.net) kako bismo vam osigurali mjesto u dvorani.

(naravno, na kraju predavanja imamo i nagrade za posjetitelje :)"

Branko Mihaljević
Popis obavijesti
O CENTRU

Kompetencijski centar za programsko inženjerstvo u otvorenim sustavima dio je projekta KISEK koji je financiran sredstvima Europske Unije.

Tempus programmeEU Tempus project no. 41023-2006

Project duration: 2007-09-01 - 2009-08-31


TRAŽILICA