Naslovnica Pretraživanje AA
 
Objavljeno: 20. 7. 2009. u 14:59
Uređeno: 20. 7. 2009. u 15:07
Otvaranje Kompetencijskog centra za...

Na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku otvoren je Kompetencijski centar za programsko inženjerstvo; kvalitetu, pouzdanost i dijagnosticiranje programske podrške. Otvaranje je održano 2. srpnja 2009. na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku.

Ciljevi centra su poboljšanje suradnje državnih institucija, sveučilištâ i privrede kroz javno-privatna partnerstva, zajedničko istraživanje i razvoj, edukaciju, razmjenu iskustava, praktični rad i druge aktivnosti partnera Centra, te podrška internacionalizaciji Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku i ekonomije regije kroz otvaranje studija za strane studente i razmjenu studenata sa stranim sveučilištima i tvrtkama.

Kako kažu pokretači - Kompetencijski  centar  za  programsko inženjerstvo; kvalitetu, pouzdanost i dijagnosticiranje programske podrške u Osijeku treba djelovati na razvitku kvalitete, dijagnosticiranju i pouzdanosti programske podrške, kao jedinstveni centar u Hrvatskoj. Visoka pouzdanost i kvaliteta softverskih proizvoda danas su neizostavni zahtjevi u namjeri izlaska na globalno tržište, ali i velika šansa za opstanak i stvaranje brenda Made in Croatia.

U sklopu otvaranja Centra održan je i okrugli stol na temu "Vizija razvoja Kompetencijskog centra za programsko inženjerstvo u regiji" pod vodstvom moderatora prof. dr. sc. Željka Hocenskog.

Više detalja pronađite na web-sjedištu centra.

Marin Orlić
Popis obavijesti
O CENTRU

Kompetencijski centar za programsko inženjerstvo u otvorenim sustavima dio je projekta KISEK koji je financiran sredstvima Europske Unije.

Tempus programmeEU Tempus project no. 41023-2006

Project duration: 2007-09-01 - 2009-08-31


TRAŽILICA